Firs, frisk
og fuld af perspektiv

Andersen & Stender A/S kan i år fejre sit 80 års jubilæum i den omskiftelige mode- og tekstilbranche. Virksomheden har formået at holde trit med udviklingen og har aldrig været i bedre form. I forbindelse med et generationsskifte har den revideret sin forretningsmodel, udviklet sit brand og styrket sin position i markedet. Andersen & Stender hjælper i dag sine skandinaviske kunder i hele verden.
.

Som fashionbrand er du aldrig bedre end din seneste kollektion. Mode- og tekstilbranchen er ubarmhjertig, og det har Andersen & Stender oplevet på tæt hold: Udfordringer med kunders produktionsudflytning og -outsourcing har ændret virksomheden.

Gennem alle firs år har Andersen & Stender formået at holde sig relevant. Virksomheden startede i København i 1939 som leverandør af knapper til herrekonfektion. I 1969 flyttede den til Herning, hvor den stadig holder til i samme lokaler på Birkegårdsvej 5. Dog har forretningsmodellen gennem tiden udviklet sig markant, både geografisk og på partnerskaber, kundegrundlag og sortimentsbredde, så man i dag favner langt bredere.

Læs hele vores historie her

Langtidsholdbare partnerskaber lokalt og globalt

– Vores force er, at vi har forståelse for vores kunder, vores produkter og vores leverandører, siger Jacob Ryssel, der overtog det fulde ejerskab af Andersen & Stender A/S i 2015. Jacob Ryssel har siden været drivkraften i udviklingen af den virksomhed, vi møder i dag.

– Den forståelse bygger vi på vores mange relationer med gode kunder samt vores tætte og langvarige partnerskaber med internationale leverandører.

Andersen & Stender har unik adgang til globale leveranceapparater.

– På den måde, fortsætter han, inspirerer og matcher vi vores kunders idéer og behov, så vi kan imødekomme deres udfordringer og rådgive til den optimale løsning.

Bæredygtig nutid og fremtid

I dag stiller markedet store krav til bæredygtighed i produktion og materialevalg. Det er naturligvis også et fokusområde hos Andersen & Stender og deres leverandører. Som noget helt enestående kan Andersen & Stender levere metaltrim til jeans og denim produceret helt uden brug af galvanisk anlæg. Desuden kan Freudenbergs indlægsmaterialer leveres i 100% genanvendt polyester. Freudenberg omdanner hvert år mere end 7 mia. flasker på egen fabrik.

For Andersen & Stender har bæredygtighed også en anden betydning:

– Bæredygtighed handler for os også om at fastholde de gode relationer og vores langvarige partnerskaber, siger Jacob Ryssel, som ikke mener, at det er en ulempe i den sammenhæng at være den firsårige. Faktisk tværtimod:

– Vores erfaring er jo uovertruffen og en stor del af vores eksistensgrundlag.

 

FAKTA OM ANDERSEN & STENDER A/S

  • Etableret i 1939 i Classensgade i København af grossererne Ib Andersen og Hugo Stender. Virksomheden solgte dengang knapper til herrekonfektion.
  • Leverandør til tekstil- og modebranchen.
  • Sortimentet omfatter indlægsmaterialer, trykknapper, jeans-artikler, labels, sytråd, knapper, refleksmaterialer og meget mere.
  • Langvarige partnerskaber med førende internationale producenter. Herunder Prym Fashion, Freudenberg, ITW Nexus m.fl.
  • 12 medarbejdere

 

designconcern